Здравейте!
     Трябва да назнача лекар, който е турски гражданин, завършил медицина в България. Представя ми разрешение за пребиваване издадено на 31.07.2017 г ,  валидно до 22.06.2018 г. Мога ли с това разрешение да регистрирам договора в НАП?
Здравейте! Моля за малко помощ! Въпросът ми е следният: Имат ли право на представителни разходи Многопрофилните болници за активно лечение, които са търговски дружества и не са регистрирани по ДДС? Ако имат, в какъв вътрешнонормативен документ (заповед, правилник и т.н) трябва да бъдат упоменати?
Има вариант, ако си създадете основание и 20 възнаграждения може да изплатите.
Проблема е там, че общината е пуснала договора за управление и там не е посочена такава клауза.
Здравейте!
Има ли вариант на лице с Договор за управление да  бъдат изплатени 6-те заплати при пенсиониране?
Има ново развитие по казуса, сега пък адвоката казва, че трябва да ползва 13 дни, но да се изчисли на база миналата година.
Благодаря! И аз съм на това мнение, но тя заплашва с адвоката, който пък и казал да му занесе нейната молба за прехвърляне на тези 13 дни в 2016 г.
Проблема е там, че тя сега се е усетила, че отпуска ще бъде изчислен на предходен месец, в случая март и ще вземе по малко пари отколкото ако го е ползвала в 2015 година, когато е била на 8 часа.
Здравейте!
Имам следния казус: Наша служителка (пенсионер по възраст) с лична молба е преназначена на 4 часов работен ден от 01.01.2016 г. За 2015 г има 13 дни неизползван платен годишен отпуск, които желае да ползва м.април. Тя твърди, че се е консултирала с адвокат, който и е казал, че трябва да ползва 26 дни, защото в 2015 г е била на 8 часов работен ден.
Според мен отпуската е в дни, а не в часове и тя трябва да си ползва 13 дни. Права ли съм?
Във фирмата ни предстоят съкращения заради вдигането на минималната работна заплата. При нас работят много пенсионери. Има ли вариант, в който ако те са съгласни да не начисляваме клас с цел да ги запазим на работа и да не вдигаме фонд работна заплата.
Здравейте имам следния казус: Лице, който работи при нас като консултант на граждански договор през 2014 г  и   подава всеки месец декларация, че работи само на трудов договор, ми дава следната молба : Предвид това, че през 2014 г съм самоосигуряващо се лице по смисъла на КСО, при определяне на окончателния ми осигурителен доход дължа осигурителни вноски за моя сметка върху всички, изключая тези от трудови правоотношения. По този повод начислените и удържани от Ваша страна лични осигурителни вноски в размер ........ лева по извънтрудови правоотношения са не дължими. Моля, да бъде коригирана декларация 1 на основание декларация, която прилагам (че е самоосигуряващ през 2014, но с дата 12.05.2015) да ми бъде възстановена сумата .... лева по банкова сметка.
Въпроса ми е редно ли е да му възстановяваме тази сума, при положение, че той не ни е уведомил, че е самоосигуряващо лице за 2014. И  не трябва ли да поиска НАП да му я възстанови.